Μπαταρίες Θεσσαλία

 • Απλές συμβουλές για μπαταρία χωρίς προβλήματα:
  1. Ελέγχουμε την τάση στους πόλους της μπαταρίας και φροντίζουμε να μην πέσει ποτέ κάτω από 12,5 Volt. Κάτω από αυτή την τάση, η μπαταρία καταστρέφεται.
  2. Για οποιοδήποτε λόγο επισκεφτούμε συνεργείο, ζητάμε από τον τεχνικό να φορτίσει και την μπαταρία.
  3. Ελέγχουμε τους πόλους της μπαταρίας. Αν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άλατα, είναι ένδειξη ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται αρκετά και πρέπει να τη φορτίσουμε με εξωτερικό φορτιστή.
  4. Καλά φορτισμένη μπαταρία αντέχει πολλαπλάσιο χρόνο.

 • Αν ποτέ εκτοπιστούν από την αγορά τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μαζί του η μπαταρία μολύβδου, αυτό μπορεί να συμβεί μετά από δεκαετίες.
  Γι αυτό η Banner συνεχίζει τις έρευνες και την εξέλιξη και στους δυο τομείς. Περαιτέρω εξέλιξη της AGM τεχνολογίας, μπαταρίες για επαγγελματικά οχήματα. (Τεχνολογία Ασβεστίου, με κεντρική εξαέρωση), βελτιστοποιημένη μπαταρία μολύβδου οξέως, για την θέση της AGM, σύστημα δύο μπαταριών. (μια μπαταρία για εκκίνηση και μια για τροφοδοσία), μπαταρία μολύβδου για Full Hybrid οχήματα.

 • Οι μπαταρίες και τα άδεια ρεζερβουάρ ήταν οι κύριες αιτίες βλαβών στις οποίες έσπευσαν για οδική βοήθεια τα μέλη της λέσχης αυτοκινήτων ADAC της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ADAC, η μπαταρία παραμένει η νούμερο ένα αιτία βλαβών.

 • Ένα από τα βασικά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο είναι η μπαταρία.

  Θα έλεγα το σπουδαιότερο αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν τίποτα. Τι γνωρίζουμε όμως γι’αυτήν;
  Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας, στη συντήρηση, καθώς και με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη μπαταρία για το όχημά μας, το οποίο έχουμε εξοπλίσει με ηλεκτρικά εξαρτήματα, στερεοφωνικά και πολλά άλλα που, για να λειτουργήσουν, χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια.

 • Ο σωστός τύπος μπαρατίας γι το δικό σας όχημα.

  Κάθε αυτοκίνητο συνοδεύεται και από κάποιες οδηγίες στις οποίες περιγράφεται ο κατάλληλος τύπος της μπαταρίας για το συγκεκριμένο όχημα. Όταν αλλάζουμε μπαταρία, καλό είναι να τοποθετούμε τη μεγαλύτερη που χωράει στη προβλεπόμενη θέση. Όταν ένα αυτοκίνητο παλαιώνει έχει και περισσότερες απαιτήσεις από τη μπαταρία.

 • Αναξιόπιστες χαρακτηρίστηκαν οι περισσότερες από τις 16 μπαταρίες, που ελέγχθηκαν από το Ίδρυμα Ελέγχου Προϊόντων Γερμανίας (STIFTUNG WARENTEST) και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό TEST τον Νοέμβριο του 2004. Σε μερικές μάλιστα, όπως στη Baren Profi, διαπιστώθηκε πως αναγράφονται στην ετικέτα, λανθασμένες επιδόσεις, τόσο για τη χωρητικότητα όσο και για τα αμπέρ εκκίνησης.

 • Σωστή αντιμετώπιση και συντήρηση των μπαταριών αυτοκίνητων (αποθήκευση έλεγχος, δοκιμή, όργανα έλεγχου και φόρτιση)

  1. Αποθήκευση:
  - Ιδανική θερμοκρασία (10-25C) και ξηρό περιβάλλον
  - Σε υψηλότερες θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερη η αυτοεκφόρτιση, δηλαδή, μικρότερη διάρκεια ζωής!
  - Τάση αποθήκευσης 12,6V
  - Η επιφάνεια της μπαταρίας πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή.
  - Καθαρίστε με ένα υγρό πανί ή αντιστατικό και όχι με στεγνό. (κίνδυνος έκρηξης από στατική εκφόρτιση!).

 • Φθηνές είναι οι μπαταρίες χαμηλής ενέργειας και απόδοσης
  Η τιμολογιακή πολιτική στην αγορά της μπαταρίας είναι εξαιρετικά αδιαφανής.Καλείται κάποιος να συγκρίνει διαφορετικούς κατασκευαστές και εμπόρους.

  Στα εμπορικά καταστήματα υπάρχουν συνήθως φθηνότερες μπαταρίες απ’ ό,τι στα ειδικά καταστήματα (Ηλεκτρολογεία και συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων). Σε κάθε περίπτωση, σε ένα ειδικό κατάστημα, θα πρέπει να προσθέσουμε και την αξία για τον έλεγχο και τη σωστή τοποθέτηση.