μπαταρία αυτοκινήτου

 • Απλές συμβουλές για μπαταρία χωρίς προβλήματα:
  1. Ελέγχουμε την τάση στους πόλους της μπαταρίας και φροντίζουμε να μην πέσει ποτέ κάτω από 12,5 Volt. Κάτω από αυτή την τάση, η μπαταρία καταστρέφεται.
  2. Για οποιοδήποτε λόγο επισκεφτούμε συνεργείο, ζητάμε από τον τεχνικό να φορτίσει και την μπαταρία.
  3. Ελέγχουμε τους πόλους της μπαταρίας. Αν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άλατα, είναι ένδειξη ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται αρκετά και πρέπει να τη φορτίσουμε με εξωτερικό φορτιστή.
  4. Καλά φορτισμένη μπαταρία αντέχει πολλαπλάσιο χρόνο.

 • Ένα από τα βασικά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο είναι η μπαταρία.

  Θα έλεγα το σπουδαιότερο αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν τίποτα. Τι γνωρίζουμε όμως γι’αυτήν;
  Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας, στη συντήρηση, καθώς και με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη μπαταρία για το όχημά μας, το οποίο έχουμε εξοπλίσει με ηλεκτρικά εξαρτήματα, στερεοφωνικά και πολλά άλλα που, για να λειτουργήσουν, χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια.

 • Στην ερώτηση αν οι μπαταρίες πρώτης εφαρμογής είναι ίδιες με τις μπαταρίες που πωλούνται στο ελεύθερο εμπόριο (After Sales), η απάντηση είναι μια και κατηγορηματική, ΟΧΙ.

 • Ο σωστός τύπος μπαρατίας γι το δικό σας όχημα.

  Κάθε αυτοκίνητο συνοδεύεται και από κάποιες οδηγίες στις οποίες περιγράφεται ο κατάλληλος τύπος της μπαταρίας για το συγκεκριμένο όχημα. Όταν αλλάζουμε μπαταρία, καλό είναι να τοποθετούμε τη μεγαλύτερη που χωράει στη προβλεπόμενη θέση. Όταν ένα αυτοκίνητο παλαιώνει έχει και περισσότερες απαιτήσεις από τη μπαταρία.

 • Σωστή αντιμετώπιση και συντήρηση των μπαταριών αυτοκίνητων (αποθήκευση έλεγχος, δοκιμή, όργανα έλεγχου και φόρτιση)

  1. Αποθήκευση:
  - Ιδανική θερμοκρασία (10-25C) και ξηρό περιβάλλον
  - Σε υψηλότερες θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερη η αυτοεκφόρτιση, δηλαδή, μικρότερη διάρκεια ζωής!
  - Τάση αποθήκευσης 12,6V
  - Η επιφάνεια της μπαταρίας πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή.
  - Καθαρίστε με ένα υγρό πανί ή αντιστατικό και όχι με στεγνό. (κίνδυνος έκρηξης από στατική εκφόρτιση!).

 • Φθηνές είναι οι μπαταρίες χαμηλής ενέργειας και απόδοσης
  Η τιμολογιακή πολιτική στην αγορά της μπαταρίας είναι εξαιρετικά αδιαφανής.Καλείται κάποιος να συγκρίνει διαφορετικούς κατασκευαστές και εμπόρους.

  Στα εμπορικά καταστήματα υπάρχουν συνήθως φθηνότερες μπαταρίες απ’ ό,τι στα ειδικά καταστήματα (Ηλεκτρολογεία και συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων). Σε κάθε περίπτωση, σε ένα ειδικό κατάστημα, θα πρέπει να προσθέσουμε και την αξία για τον έλεγχο και τη σωστή τοποθέτηση.